860 милиона евро са изпратили у нас българите, емигрирали в странство, през

...
860 милиона евро са изпратили у нас българите, емигрирали в странство, през
Коментари Харесай

Емигрантите ни пратили 860 млн. евро в България

860 милиона евро са изпратили у нас българите, емигрирали в странство, през предходната година. Данните са от проучване на Евростат, оповестено през днешния ден.

По този индикатор страната ни се подрежда на четвърто място в границите на Европейски Съюз. По-големи са прехвърлянията на пари единствено за Полша - 2,822 милиарда евро, за Португалия -  2,809 милиарда евро и за Румъния - 2,236 милиарда евро.

Данните на Евростат са жестока констатация за срутва на задграничните вложения у нас. През предходната година директните задгранични вложения в България възлизаха на едвам 682 млн. евро, което значи, че най-сериозната финансова инжекция за стопанската система ни не е от стартирането на бизнеси, а от парите, които сънародниците ни пращат у нас, с цел да не умрат от апетит роднините им. 

На противоположният полюс - измежду страните, от които излизат най-вече пари посредством персонални преводи, води Франция с цели 10 милиарда евро. От Англия към други страни са били изпратени 7,1 милиарда евро, а от Испания са излезли 6,8 милиарда евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР